Lekker! in je vel

Een vier-maanden programma om af te vallen en je goed te voelen​ voor vrouwen in de overgang

Lekker! in je vel is een programma helemaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie om af te vallen, op gewicht te blijven, stevig in je schoenen te staan en blij te zijn met jezelf

​Van vrouwen in de overgang hoor ik regelmatig dit soort dingen:

​Ik ben 20 kilo aangekomen en wat ik ook doe, ik krijg het er niet meer af en ik word er zo onzeker van

​Om gek van te worden die emoties, ik vind dat gespannen gevoel zo waardeloos en je weet niet eens waar die spanning vandaan komt

​Ik hang tegenwoordig als een worstje in mijn kleren

​​ Die vrolijke Els van vroeger is nu enorm zenuwachtig, een beetje paniekerig en aan het snotteren. Fijn die hormonen, ik herken mezelf niet meer

​​Dit is niet leuk meer. Het is niet waar je voor kiest. Je wilt zó veel maar je kan het gewoon niet meer. En dan doe je zo je best maar je hebt het gevoel dat je de mensen om je heen tekort doet en dat doet je veel verdriet


Herken je er wat in?

Ikzelf wel in elk geval. Want ik heb zelf ervaren wat een enorme uitputtingsslag de overgang kan zijn en hoe lastig het is om goede informatie en ondersteuning te vinden.
Dat je zo maar kilo's kunt aankomen en ze er niet meer afkrijgt.
Dat allerlei psychische dingen zoals het helemaal zat zijn, supersnel geïrriteerd zijn, nergens meer zin in hebben, niks meer echt leuk vinden, met de overgang te maken kunnen hebben en je vrijwel lam kunnen leggen.

​Eerst snapte ik er niets van, waarom ik ineens allemaal van die rare klachten had. Tot ik elke avond om 10 uur precies 1 opvlieger had en mijn menstruatie wat onregelmatiger werd en ik in de gaten kreeg dat al die dingen dus met de overgang te maken hadden.
Het was een zware periode en ik vond het leven soms helemaal niet zo leuk. Echt zo'n gevoel van: is dit het nou? Moet dit zo nog 30 jaar verder? Tot ik in 2010 een beslissing nam die alles veranderde.

Coaching en opruimen 

Die verandering begon met de beslissing een paar weken naar Nederland te gaan en me te laten coachen. Ik ruimde oud zeer op en dat gaf me zo veel energie dat ik besloot zelf een coachingsopleiding te gaan doen.
Verder las ik alles wat los en vast zat over de overgang en interviewde tientallen vrouwen. Zo bouwde ik veel kennis op.
Ik specialiseerde me in vrouwelijke ondernemers en managers in de overgang. Toen kwamen de dingen in een stroomversnelling.

Ik ben mijn eigen coachingspraktijk in Zuid-Frankrijk gestart. Vrouwen komen naar mij toe om gecoacht te worden en een week lang alleen maar bezig te zijn met zichzelf. Zonder afgeleid te worden door dagelijkse beslommeringen en zonder mensen om je heen die aan je hoofd zeuren en dingen van je nodig hebben.

Daardoor is het mogelijk in zo'n week grote stappen te zetten en echte veranderingen op gang te brengen. Door enkele maanden, maar soms ook wel een jaar lang contact te houden via Skype en e-mail verdwijnen die veranderingen niet zodra je weer opgeslokt wordt door je werk, je gezin en je oude routine. Ze worden zo ook echt doorgevoerd in je dagelijks leven waardoor je leven er daadwerkelijk anders uit gaat zien.

Heel leuk en fijn om te doen maar toch miste ik nog iets. Ik heb een paar heftige dingen meegemaakt, zoals veel mensen van mijn leeftijd. Ik heb een ernstig ongeluk gehad met een hele lange revalidatietijd en ik ben een paar keer behoorlijk ziek geweest. En toen nog de overgang er achteraan, die ik vooral emotioneel best heftig vond.


Linda Verboom

Ik heb een intensieve en heerlijke week in Frankrijk doorgebracht. In die week heb ik geleerd dat afvallen niet alleen een kwestie van gezonder eten is maar dat ik ook de 'emotionele opruiming' goed kon gebruiken. Ik wilde na die week eigenlijk nog niet weg!
Dankzij de coaching in die week en de begeleiding die Florence in haar 4-maanden programma biedt, ben ik inmiddels 5 kilo afgevallen, is mijn tailleomvang  geslonken en is zelfs mijn bloedsuiker gedaald waardoor ik minder medicijnen voor Diabetes II hoef in te nemen.
En weet je wat: ik eet eigenlijk nog lekkerder dan vroeger maar wel veel bewuster en gezonder! En ook verder maak ik veel betere keuzes voor mezelf waardoor ik me ook emotioneel veel beter voel.


In de tweede helft van je leven dát doen wat je het liefst doet

Dat heeft me aan het denken gezet. Ik wil de tweede helft van mijn leven dat doen wat ik echt het allerfijnst vind om te doen. Samen met mijn businesscoach ging ik zoeken naar welke mensen ik nu het best kan helpen. En gelukkig vielen er toen weer een paar dingen op zijn plek voor mij.

Haast ongemerkt komen de kilo's eraan tijdens de overgang

Ik was zelf tijdens de overgang eigenlijk zonder het te merken bijna 20% van mijn oorspronkelijke gewicht aangekomen. Ik kreeg die kilo's er niet meer af door 'op te letten' wat ik at en ik wilde niet op dieet.
Ik ben mijn hele leven al bezig geweest met lekker eten en koken, met gezond zijn en blijven en vooral tijdens de overgang ging ik dat laatste steeds belangrijker vinden. Ik wil wel gezond de tweede helft van mijn leven leven tenslotte.

En opeens kreeg ik van de vrouwen om me heen steeds meer vragen over de overgang en aankomen in gewicht. Over wat nou gezonde voeding is, hoe je kunt afvallen en op gewicht kunt blijven. Hoe je minder last kunt hebben van die heftige emoties die je leven soms lijken te bepalen tijdens de overgang. Want ik was dus echt niet de enige.

Dat telde allemaal bij elkaar op tot één logische conclusie: Ik ga vrouwen coachen die in de overgang zijn en niet lekker in hun vel zitten, zowel door alle onzekerheden van de overgang als door overgewicht.

Dus ging ik weer een opleiding doen, tot gewichtsconsulent. Ik bestudeer ‘alles' over gezonde voeding en lekker eten. Ik schrijf ik artikelen over wat ik leerde en zet al mijn kennis en ervaring in om vrouwen te helpen gezond en lekker te eten en stevig in hun schoenen te staan. En nu is alles op zijn plek gevallen voor mij.

Goed in je vel in de overgang, letterlijk en figuurlijk!

Ik combineer nu mijn al mijn passies in mijn werk: vrouwen in de overgang helpen met goed in hun vel zitten. Niet alleen door voedingsadviezen maar vooral door ze te helpen blij te zijn met zichzelf en sterk in hun schoenen te staan. Want  wij vrouwen in deze leeftijdsfase hebben heel veel te bieden en zijn hele leuke mensen. We hebben een berg levenservaring. We zijn sterke en wijze vrouwen geworden die veel te delen hebben.

Alleen zijn er in deze fase soms wel dingen die ons dwars kunnen zitten. Zoals de overgang met heftige 'hormooonwiebels' en klachten als vermoeidheid. Met onzekerheid door alle veranderingen in je lijf en je emoties die met je aan de haal kunnen gaan. Met onzekerheid door je lijf dat verandert. Met onzekerheid door (heel veel) extra kilo's waardoor je niet lekker meer in je vel zit, je niet happy meer voelt met jezelf.

Je kunt er wel wat aan doen!

Lekker! in je vel is een programma voor jou!

Het bestaat uit ​week verblijf op een prachtige locatie in Frankrijk met intensieve begeleiding en coaching en 4 maanden opvolging via Skype, e-mail en een besloten Facebookgroep.

​Waarom zou je dit 4-maanden programma gaan doen?

 • Een week er helemaal tussenuit en daarna nog 4 maanden bezig blijven werkt!

  We beginnen met een week intensieve 1 op 1 coaching en daarna  blijven we in contact gedurende 4 maanden via Skype, e-mail en een groep op Facebook. Dat heeft een goede reden. Als je één week komt en daarna je dagelijkse leven weer oppakt raak je alle veranderingen zo weer kwijt. Door 4 maanden bezig te blijven voer je de veranderingen die je ingezet hebt de eerste week ook blijvend door in je leven
 • Afvallen is méér dan alleen je eetpatroon aanpassen

  In Lekker! in je vel krijg je niet alleen adviezen over voeding en eten maar ook begeleiding en coaching zodat je niet alleen je eetpatroon verandert maar ook de oorzaken van niet goed in je vel zitten aanpakt en verandert
 • Diëten werken maar heel kort en daarna niet meer

  Daarom in dit 4-maanden programma geen dieet maar voedingsadviezen die je levensstijl veranderen en die daarom wél werken voor jou in joúw specifieke situatie
 • De overgang is hét moment om voor jezelf te gaan zorgen

  In de overgang raken je zorghormonen voor een groot deel op en kom je eindelijk toe aan jezelf. Je gaat minder voor anderen zorgen en je krijgt de ruimte om bezig te zijn met jezelf en waar jij tegenaan loopt.

  Vaak komen er dan onverwerkte of slecht verwerkte zaken uit het verleden boven en die maken de overgang moeilijker.  Je kan je moedeloos voelen, gedeprimeerd, alsof je nergens meer zin in hebt. Het lijkt soms alsof dat nooit meer overgaat en je nooit meer je oude zelf wordt.

  Eten kan dan een manier worden om onverwerkte emoties weg te duwen. In dit programma los je problemen uit het verleden op zodat je de beste keuzes voor jezelf gaat maken en na jaren en jaren vooral voor anderen gezorgd te hebben, voor de verandering eens goed voor jezelf gaat zorgen.

 • De oorzaken van emo-eten en overeten aanpakken

  In de intensieve eerste week vinden we de redenen voor emo-eten en die gaan we aanpakken.  Ook in de vier maanden daarna blijven we bezig met emo-eten  en veel te veel eten, want wat je in een aantal jaren hebt geleerd, los je niet in één week op.
 • Afstand schept een ander perspectief

  Door een week naar Frankrijk te gaan, neem je afstand van de dagelijkse beslommeringen. Afstand biedt een ander perspectief. Zo kun je dingen waar je al heel lang tegen aan loopt ineens wel oplossen

Voor wie is Lekker! in je vel geschikt?

Dit programma is geschikt voor vrouwen in de overgang die niet lekker in hun vel zitten, af willen vallen en zich weer goed willen voelen, zowel lichamelijk als geestelijk 

 • Als je af wilt vallen zonder strenge diëten of rare maaltijdvervangers
 • Als je op gewicht wilt blijven en niet wilt gaan jojo-en
 • Als door de overgang nare dingen uit het verleden terug komen en je daar last van hebt en die kwijt wilt
 • Als je af wilt van je onzekerheid, vermoeidheid, kribbigheid
 • Als je lang genoeg bezig geweest bent met voor iedereen en alles om je heen te zorgen en nu de tijd wilt nemen om een weekje helemaal aan jezelf toe te komen en nu eens een keer goed voor jezelf te zorgen
 • Als je eindelijk weer je oude zelf wilt terugvinden

Let op: de overgang kan al jaren voordat er aan de overgang gedacht wordt beginnen. De pré-menopauze kan 6 tot 10 jaar voordat je menstruatie onregelmatig wordt of je opvliegers krijgt beginnen. Met klachten die lijken op depressie en burn-out. 
Vrouwen die deze klachten hebben krijgen snel het etiket depressie of burn-out opgeplakt met de daarbij behorende medicijnen en behandelingen. Die dan niet optimaal werken. 

Als jij denkt dat je géén depressie of burn-out hebt maar last hebt van overgangsklachten, vertrouw dan op jezelf en zoek verder! Neem jezelf serieus.

Wat krijg je met Lekker! in je vel

 • Een week verblijf in een luxe gîte, hotel of chambre de hôte. Een week helemaal voor jou alleen, om samen met mij te werken aan de dingen die voor jou belangrijk zijn in deze fase van je leven. En daarnaast te genieten van al het goede wat een weekje Zuid-Frankrijk te bieden heeft
 • In deze week  krijg je 5 intensieve coachingssessies. Om oud zeer op te ruimen zodat je weer gaat eten om te eten en niet om emotionele pijn te dempen. 
 • Je leert hoe je allerlei onbewuste overtuigingen over jezelf, over de mensen om je heen, over hoe dingen moeten gebeuren opspoort en ombuigt naar positieve en constructieve overtuigingen. Zodat je jezelf niet meer afremt, of kleiner maakt dan je bent. Zodat je vol zelfvertrouwen de beste keuzes voor jezelf maakt
 • Je krijgt 4 maanden lang elke 2 weken een 1 op 1 online coachingssessie. Je krijgt opdrachten waarmee je verder kunt werken in de tijd tussen de sessies. Zo gaan de veranderingen die je ingezet hebt niet verloren als je weer terug bent en de dagelijkse routine je weer in beslag neemt
 • Je blijft je leven lang toegang houden tot de besloten Facebook groep. Je kunt hier alles kunt delen wat met de overgang, overgewicht en lekker in je vel zitten te maken heeft. Niet alleen met andere vrouwen die precies begrijpen wat je bedoelt en en die met dezelfde dingen worstelen en daar oplossingen voor vinden, maar ook met mijn input in deze groep. 

Hoe nu verder?

Je herkent veel dingen die je hier gelezen hebt en het is nodig dat je iets aan je gewicht en aan je overgangsklachten gaat doen.

Je wílt ook iets gaan doen, want je leven kan een stuk leuker zijn dan nu.

Wat nu?

Je bent niet voor niets op mijn site terecht gekomen. Je hebt van alles al gelezen en misschien ook al van alles geprobeerd. Nu ben je er aan toe om de eerste stap te zetten, niet alleen om af te vallen maar ook om je beter te voelen. Weer blij te zijn met jezelf. De eerste stap zetten is lastig, dat weet ik. Wat vind je er van om gewoon een keer met mij te praten over de mogelijkheden?  

Stuur me je gegevens via het formulier hieronder, dan bel ik je.