Goed! in je vel

Een volledig online programma om af te vallen en je goed te voelen​ voor vrouwen in de overgang

Goed! in je vel is een online cursus speciaal ontwikkeld voor vrouwen die worstelen met hun gewicht en niet lekker in hun vel zitten door de overgang.  Om af te vallen, blijvend een goed gewicht te houden en zich goed te voelen zodat ze weer blij zijn met zichzelf.

Voor vrouwen die het prettig vinden om in een besloten groep met vrouwen die in dezelfde situatie zitten, te werken aan hun gewicht, aan emo-eten en over-eten en overgangsklachten.

​Van vrouwen in de overgang hoor ik regelmatig dit soort dingen:

​Ik ben 45 kilo te zwaar. Ik wil graag voor de kerst 15 kilo afvallen, maar in mijn eentje lukt me dat echt niet

​Ik heb slaapapneu gekregen van mijn overgewicht. En ik sliep al zo slecht door de overgang. Dat kon ik er nu nog net bij hebben :(

​Ik doe vooral emotioneel eten. Ik heb best wel veel te verwerken en dan die overgang er nog bij. Dan lukt het allemaal niet meer zo goed

Ja hoor, ik ben lekker aan het jojo-en. Ik wil echt afvallen, voor mijn rugklachten! Maar omdat ik me zo 'raar' voel in de overgang is de wil er wel maar lukt het me helemaal niet

Ik ben sinds ik in de overgang zit zo down en verdrietig. Dan zit ik maar op de bank te hangen en dan pak ik maar wat lekkers. Ik weet dat ik daardoor zo ben aangekomen maar ik heb de puf niet zoals vroeger om er iets aan te doen. Ik wil mijn oude zelf weer terug!


Herken je er wat in?

Ikzelf wel in elk geval. Want ik heb zelf ervaren wat een enorme uitputtingsslag de overgang kan zijn en hoe lastig het is om goede informatie en ondersteuning te vinden.
Dat je zo maar kilo's kunt aankomen en ze er niet meer afkrijgt, ook al eet je niet anders dan vroeger. 
Dat allerlei psychische dingen zoals het helemaal zat zijn, supersnel geïrriteerd zijn, nergens meer zin in hebben, niks meer echt leuk vinden, met de overgang te maken kunnen hebben en je vrijwel lam kunnen leggen.

En ook: dat je al die dingen met weinig mensen kunt delen en het gevoel kunt hebben dat je er helemaal alleen voor staat. 

​Gelukkig ben ik inmiddels vrijwel door de overgang heen en ben ik een groot deel van mijn kilo's weer kwijt, maar ik vond het niet gemakkelijk. 

Coaching en opruimen 

Na een aantal jaren zoeken naar wat ik nu wilde met de tweede helft van mijn leven, heb ik een coach gezocht en een hoop oud zeer opgeruimd. Dat gaf zoveel energie en zin om andere vrouwen in dezelfde situatie te helpen dat ik daarna een opleiding tot coach gedaan heb en ik binnenkort de opleiding tot gewichtsconsulent afrond.
Ik ben in 2011 mijn eigen coachingspraktijk in Zuid-Frankrijk gestart.

Vrouwen komen naar mij toe om gecoacht te worden en een week lang alleen maar bezig te zijn met zichzelf.
Ze worden niet afgeleid te worden door dagelijkse beslommeringen en mensen die aan hun hoofd zeuren en dingen van hen nodig hebben. Ze kunnen zich nu eens een week lang helemaal op zichzelf concentreren. 

's Morgens coachen, 's middags en 's avonds genieten van al het goede dat het prachtige departement de Drôme te bieden heeft. 


Linda Verboom

Ik heb een intensieve en heerlijke week in Frankrijk doorgebracht. In die week heb ik geleerd dat afvallen niet alleen een kwestie van gezonder eten is maar dat ik ook de 'emotionele opruiming' goed kon gebruiken. Ik wilde na die week eigenlijk nog niet weg!
Dankzij de coaching in die week en de begeleiding die Florence in haar 4-maanden programma biedt, ben ik inmiddels 5 kilo afgevallen, is mijn tailleomvang  geslonken en is zelfs mijn bloedsuiker gedaald waardoor ik minder medicijnen voor Diabetes II hoef in te nemen.
En weet je wat: ik eet eigenlijk nog lekkerder dan vroeger maar wel veel bewuster en gezonder! En ook verder maak ik veel betere keuzes voor mezelf waardoor ik me ook emotioneel veel beter voel.


In de tweede helft van je leven dát doen wat je het liefst doet

Ik vind het geweldig om te doen: vrouwen door een lastige fase in hun leven heen helpen. Het heeft me ook gestimuleerd om verder te denken wat ik naast één-op-één coaching verder nog kan doen om nog veel meer vrouwen te bereiken en te helpen. Want niet iedereen kan een week naar Frankrijk komen, en ik wil zo veel mogelijk vrouwen bereiken en helpen.

Afgelopen jaar heb ik daarom de online cursus 'Goed! in je vel' ontwikkeld. Hiermee kunnen vrouwen in een besloten en veilige omgeving samen werken aan afvallen en op gewicht blijven, de  overgang en de (psychische en emotionele) klachten die je daarvan kunt hebben.

Wat houdt 'Goed in je vel' in?

​Goed! in je vel is een online programma van 3 maanden. Je ontvangt lessen over eten, eetpatronen, emo-eten, de overgang, de gezondheidsrisico's in de overgang, emoties in de overgang, recepten en menu's, feedback op je vorderingen, coachingsoefeningen, groeps- en individuele lessen. Je kunt er je vragen stellen en je kunt er je vooruitgang, je tegenvallers, je angsten en je geluksmomenten delen met vrouwen in dezelfde situatie en er een vriendin voor het leven treffen.
Je wordt lid van een geheime Facebookgroep, zodat je alles wat je wilt kunt delen met de vrouwen in de groep. Niemand kan zien wat je in die groep deelt, behalve dus de andere groepsleden.

'Goed! in je vel speelt gaat niet alleen aandacht voor wat je eet en voedingsadviezen, maar schenkt ook aandacht voor de oorzaken van waarom je te veel eet, waarom je de verkeerde dingen eet en waarom je om de verkeerde redenen eet. Want gezond eten is méér dan alleen je voedingspatroon aanpassen.

 • In deze groep ontvang je elke week hele concrete en praktische informatie over eten, wat gezond eten is en wat niet. In de vorm van mails, artikelen, berichten in de groep. Je kunt gelijk aan de slag met de informatie die je krijgt
 • Goed! in je vel leert je wat goede voedingsmiddelen zijn, en welke je beter kunt vermijden. De bedoeling is dat jij leert wat gezond is en wat niet zodat je je eigen keuzes keuzes kunt maken in je voedingspatroon. Afvallen maar dan wel met een eetpatroon dat bij jou past, in jouw specifieke situatie. 
 • Goed! in je vel gaat over zelf verantwoordelijkheid nemen voor wat je eet en leert jou dat.
  We zijn op heel veel  gebieden wel heel kritisch en maken verantwoorde keuzes, maar we zijn dat veel minder op het gebied van eten. Als er 'gezond' of 'verantwoord' op een product staat kopen we het vaak klakkeloos.
  Terwijl heel veel zogenaamd gezonde producten juist veel ongezonde ingrediënten bevatten. En terwijl overheidscampagnes over gezond eten alleen maar tot heel veel mensen met overgewicht, obesitas en diabetes II heeft geleid
 • Informatie over de gezondheidsrisico's voor vrouwen in de overgang en daarna. Wist je dat na de overgang hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn voor vrouwen? En dat diabetes II vier keer vaker voorkomt vanaf de overgang? Hier leer je wat je kunt doen om die risico's te beperken
 • Oefeningen uit mijn coachingspraktijk om beter in je vel te zitten, om je eetgedrag te leren begrijpen, om beter te communiceren, om zo mogelijk dingen die je dwars zitten op te lossen zodat die geen aanleiding meer zijn tot (vr)eetbuien. Met de hele groep, voor jezelf, of met een buddy
 • Mindfulness- en andere technieken om bewust met eten en je lijf om te gaan, ook weer in de hele groep, voor jouzelf of met een maatje
 • Recepten en ook menu's zodat je eens niet na hoeft te denken over wat je nu weer eens moet eten
 • Mijn feedback op vragen die je elke week in de groep kunt stellen
 • Delen met anderen, een steuntje in de rug, lotgenoten die met dezelfde dingen worstelen als jij, een plek waar je je overwinningen en frustraties kwijt kunt, een veilige plek om te delen
 • Informatie over de overgang en alles wat die met zich mee kan brengen. Heel veel vrouwen weten van een heleboel klachten niet dat ze bij de overgang horen en maken zich onnodig ongerust. Of krijgen een diagnose depressie of burn out terwijl ze in de overgang zitten met alle gevolgen van dien.
 • Als je wilt een maatje om samen oefeningen mee te doen
 • Topics die te denken en te discussiëren geven over hoe je in het leven staat als vrouw in deze fase
 • Het stimuleren van kennis over wat je eet en wat bij jou past. Standaarddiëten zijn geschikt voor iedereen en daardoor eigenlijk voor niemand. Met kennis van welke dingen je beter niet kunt eten en welke soort voedingswaren wel, kun je zélf keuzes maken. Maak maaltijden die bij jou (en de andere gezinsleden) passen.

​Waarom zou je dit 4-maanden programma gaan doen?

 • Je valt geleidelijk af en blijft op gewicht omdat je leert wat goed bij jou past
 • Je hoeft er niet voor weg en je hoeft niet gewogen te worden voor een hele zaal mensen
 • Je hoeft geen rare shakes te eten, of heel andere maaltijden voor jezelf dan voor je partner, gezin klaar te maken
 • Je kan op ieder moment terecht in de groep voor motivatie en steun
 • Het kost je geen fortuin
 • Het gaat niet alleen over eten, maar over alles wat de overgang lastig maakt
 • Je krijgt niet alleen adviezen over voeding en eten, maar ook coachingsoefeningen uit mijn praktijk en begeleiding om beter door de overgang te komen
 • Je vindt er vrouwen met wie je alles kan delen en hoeveel heb jij die in je vriendinnenkring? Met wie je over alles wat overgewicht en overgangsperikelen betreft kunt praten?

Voor wie is Lekker! in je vel geschikt?

Dit programma is geschikt voor vrouwen in de overgang die niet lekker in hun vel zitten, af willen vallen en zich weer goed willen voelen, zowel lichamelijk als geestelijk 

 • Als je af wilt vallen zonder strenge diëten of rare maaltijdvervangers
 • Als je op gewicht wilt blijven en niet wilt gaan jojo-en
 • Als door de overgang nare dingen uit het verleden terug komen en je daar last van hebt en die kwijt wilt
 • Als je af wilt van je onzekerheid, vermoeidheid, kribbigheid
 • Als je lang genoeg bezig geweest bent met voor iedereen en alles om je heen te zorgen en nu de tijd wilt nemen om aan jezelf toe te komen en nu eens een keer goed voor jezelf te zorgen
 • Als je eindelijk weer je oude zelf wilt terugvinden

Let op: de overgang kan al jaren voordat er aan de overgang gedacht wordt beginnen. De pré-menopauze kan 6 tot 10 jaar voordat je menstruatie onregelmatig wordt of je opvliegers krijgt beginnen. Je kan dan ook al op onverklaarbare wijze aan gaan komen. En klachten krijgen die lijken op depressie en burn-out. 
Vrouwen die deze klachten hebben krijgen snel het etiket depressie of burn-out opgeplakt met de daarbij behorende medicijnen en behandelingen. En van anti depressiva kom je vaak aan in gewicht. Bovendien zullen die behandelingen niet optimaal werken als je helemaal geen depressies of burn-out hebt, maar in de overgang zit. 

Als jij denkt dat je géén depressie of burn-out hebt maar last hebt van overgangsklachten, vertrouw dan op jezelf en zoek verder! Neem jezelf serieus.

Voor wie is het niet?

 • Als je een crash dieet zoekt
 • Als je niet van groepen en de mooie en moeilijke dingen delen en elkaar aanmoedigen houdt
 • Als je niet van online dingen houdt
 • Als je denkt dat je veel geld uit moet geven om af te vallen
 • Als je één-op-één begeleiding zoekt, dan heb ik een ander programma voor je: Lekker! in je vel
 • Als gezonde voeding en in goede gezondheid door de overgang komen je niet interesseert
 • Als je alleen maar wilt klagen en niets wilt aanpakken

Hoe nu verder?

Je herkent veel dingen die je hier gelezen hebt en het is nodig dat je iets aan je gewicht en aan je overgangsklachten gaat doen.

Je wílt ook iets gaan doen, want je leven kan een stuk leuker zijn dan nu!

Wat nu?

Je schrijft je hieronder in. Daarmee word je lid van een geheime Facebookgroep en krijg je alle lessen, oefeningen en contacten in de groep.

Daarmee ga je er ook mee akkoord alles wat in deze groep gebeurt geheim te houden en op geen enkele manier te delen met anderen. Dat geldt voor de recepten, adviezen, oefeningen, informatie, files die ik beschikbaar stel, maar ook voor alle communicatie met alle leden van de groep en met mij. Dat beschermt niet alleen mijn werk, maar ook alle privé informatie van de deelneemsters en jouzelf. 

Je betaalt 15 Euro vooruit voor 3 maanden lidmaatschap. Dat is bijna voor niets, en ik geef er erg veel voor terug. Dat doe ik omdat ik deze cursus voor de eerste keer zo ga geven en omdat ik zo veel mogelijk vrouwen wil bereiken en daarom de prijs geen belemmering wil laten zijn. Ik vind het belangrijk dat zo veel mogelijke vrouwen in de overgang zich goed voelen en zo gezond mogelijk zijn.

Deze aanbieding is eenmalig. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze cursus en ik ga veel tijd steken in deze groep. Als de eerste groep vol is, start ik een tweede groep maar dat kan ik dan niet meer voor deze aanbiedingsprijs doen. 

25 Augustus 2015 gaat de eerste groep van start. De cursus duurt 3 maanden. Tegen de tijd dat de 3 maanden er op zitten, informeer ik je of de groep door gaat en tegen welke voorwaarden.
Deze cursus werkt als een groepsprogramma, dat wil zeggen dat ik individuele vragen die ook relevant zijn voor de groep kan beantwoorden in de groep, maar niet afzonderlijke deelneemsters individueel kan gaan coachen in de groep.
Natuurlijk kun je altijd bij mij terecht voor één of meer individuele coachingssessies, via Skype, telefoon of een andere manier. Als je daar behoefte aan hebt kun je contact met mij opnemen. 

Er is op dit moment al een aantal aanmeldingen en dat kunnen er nog meer worden. Ik vind het heel erg fijn als je deze informatie deelt met vrouwen die er ook belang bij kunnen hebben. Je zou er niet alleen mij een heel groot plezier mee doen maar ook die vrouw in jouw kennissenkring, die vriendin, nicht, collega of overbuurvrouw die deze cursus kunnen gebruiken.

Je kunt je hieronder inschrijven. Ik heb je huisadres nodig in verband met de Europese BTW wetgeving en je email-adres om je uit te kunnen nodigen voor de geheime Facebookgroep. Ik beloof je dat ik je gegevens alleen gebruik voor je lidmaatschap en ze natuurlijk nooit of te nimmer zal verkopen of wat dan ook aan derden.

Schrijf je hier in om mee te doen

Door je aan te melden verklaar je akkoord te gaan met de geheimhoudingsplicht zoals hierboven omschreven.